Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στις ασιατικές αγορές

Ράλι σε όσες ασιατικές αγορές πραγματοποίησαν σήμερα συνεδρίαση, με τις τραπεζικές και μεταλλευτικές μετοχές να ηγούνται της ανόδου, λόγω της υποχώρησης του γεν. Αργία σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ.

Σε ράλι επιδόθηκαν όσες ασιατικές αγορές ήταν σήμερα ανοικτές, με τις τραπεζικές και μεταλλευτικές μετοχές να ηγούνται της ανόδου, καθώς το κόστος του δανεισμού μειώνεται και τα στοιχεία από ΗΠΑ και Αυστραλία βοηθούν στην άμβλυνση των ανησυχιών για το βάθος της παγκόσμιας ύφεσης.

Κερδισμένες από την υποχώρηση του γεν και οι μετοχές των ναυτιλιακών και εξαγωγικών εταιρειών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύθηκε κατά 3,5%, ενώ κέρδη της τάξης του 4,93% κατέγραψε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο, ξεπερνώντας εκ νέου το επίπεδο των 8.000 μονάδων.

Υψηλότερα κατά 4,8% κινήθηκε ο δείκτης Topix, ενώ ο δείκτης ASX της Αυστραλίας έκλεισε με κέρδη 3,03%.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της αργίας του Σεληνιακού Νέου Έτους, κλειστές παραμένουν όλη αυτήν την εβδομάδα οι αγορές της Κίνας και της Ταϊβάν, ενώ το Χονγκ Κονγκ θα παραμείνει κλειστό έως τις 29 Ιανουαρίου.

Οι ασιατικές αγορές ακολούθησαν το παράδειγμα της Wall Street, η οποία στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας σημείωσε σημαντικά κέρδη. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,48% στις 8.116,03 μονάδες, ο S&P 0,56% στις 836,57 μονάδες και ο Nasdaq 0,82% στις 1.489,46 μονάδες.

Στον αντίποδα πτωτικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί κατά 31 μονάδες, τον FTSE 100 να σημειώνει απώλειες 32 μονάδων και τον CAC 40 να κινείται 31 μονάδες χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v