Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές λόγω Barclays & ING

Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι δύο διαδοχικές εταιρικές ανακοινώσεις, τόσο του τραπεζικού ομίλου Barclays, όσο και της ING, κρίθηκαν θετικά από τους επενδυτές.

Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι δύο διαδοχικές εταιρικές ανακοινώσεις, τόσο του τραπεζικού ομίλου Barclays όσο και της ING, κρίθηκαν θετικά από τους επενδυτές οι οποίοι δε δίστασαν να προχωρήσουν σε μαζικές αγορές μετοχών.

Αναλυτικά, η Barclays, διέψευσε κατηγορηματικά την παραφιλολογία περί ανάγκης κρατικής ενίσχυσης και ξεκαθάρισε πως παρά τις απομειώσεις ύψους 11 δισ. δολαρίων το 2008, η ρευστότητα της τράπεζας διατηρείται σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Παράλληλα, ο χρηματοοικονομικός όμιλος ING διατηρεί ισχυρή την κεφαλαιακή του επάρκεια ενώ προχωρά σε 7.000 περικοπές θέσεων εργασίας προκειμένου να εξοικονομήσει επιπλέον κεφάλαια.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 3,05% στις 188,06 μονάδες με τις απώλειες από το προηγούμενο έτος να διαμορφώνονται στο 49%.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε ισχυρή άνοδο κατά 3,86% διαμορφωμένος στις 4.209,01 μονάδες ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησαν και τα χρηματιστήρια σε Γερμανία και Γαλλία. Ο δείκτης DAX έκλεισε με κέρδη 3,54% στις 4.326,87 μονάδες και ο CAC 40 υψηλότερα κατά 3,73% στις 2.955,37 μονάδες.

Εξωπραγματική η ημερήσια απόδοση της Barclays που κατέγραψε άνοδο 70%, ισχυρή ενίσχυση για την μετοχή της ING κατά 24% ενώ κέρδη 6% σημείωσε και η ισπανική τράπεζα Santander.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v