Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ευρωαγορές-Απώλειες 0,9% για DAX

Σε πτωτική τροχιά, ακολουθώντας το παράδειγμα Wall Street και Ασίας, κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις πιέσεις να «διαχέονται» σε όλο το επιχειρηματικό φάσμα. Πτώση 0,9% για DAX.

Διατήρηση των πιέσεων, για μία ακόμη συνεδρίαση, για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με το επίκεντρο των ρευστοποιήσεων να «βρίσκεται» στον τεχνολογικό κλάδο, μετά την ανακοίνωση περικοπών θέσεων εργασίας από Microsoft και Intel.

Οι επενδυτές στην Ευρώπη ακολουθούν το «παράδειγμα» αυτών σε Wall Street και ασιατικές αγορές, προχωρώντας, όμως, σε περισσότερο επιλεκτικές πωλήσεις, οι οποίες διαχέονται σε όλο το επιχειρηματικό φάσμα.

Σε ανοδική τροχιά, πάντως, ο φαρμακευτικός κλάδος, μετά από δημοσίευμα της «Wall Street Journal», στο οποίο αναφέρεται ότι η Pfizer θα εξαγοράσει την Wyeth προς 60 δισ. δολάρια, δημιουργώντας ένα «γίγαντα» του κλάδου με ετήσιες πωλήσεις 70 δισ. δολαρίων.

Κέρδη 4,4% για Merck KGaA και πλησίον του 1,4% για την AstraZeneca. Ανοδική κίνηση για τον τίτλο της HSBC στο +1,4%, ενώ πιέσεις, με πτώση 6,1% δέχεται η Fortis Banque, μετά την ανακοίνωση ζημιών 14,1 δισ. δολαρίων για το εννεάμηνο του 2008.

Απώλειες 0,91% για τον DAX 30 στις 4.181 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 1,03% στις 4.010 μονάδες, ενώ κατά 0,31% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 2.860 μονάδες.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκα, λόγω υψηλής τεχνολογίας, οι ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να υποχωρεί 3,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v