Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές-Μικτή εικόνα στα futures

Την πρώτη ανοδική συνεδρίαση για την τρέχουσα εβδομάδα διανύουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με στήριξη από τις τράπεζες, ενώ μεικτή εικόνα καταγράφεται στα futures της Wall Street.

Σε ανοδική τροχιά παραμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες βρίσκουν στήριξη από την πορεία ενίσχυσης των τραπεζικών ομίλων, μετά από αρκετές συνεδριάσεις εκτεταμένων ρευστοποιήσεων σε χρηματοοικονομικούς τίτλους.

Ανάλογη εικόνα καταγράφεται και για τους τίτλους πετρελαϊκών ομίλων, καθώς ο «μαύρος χρυσός» συνεχίζει την ενίσχυσή του, ξεπερνώντας το επίπεδο των 44 δολαρίων ανά βαρέλι στη Ν. Υόρκη.

Η ενίσχυση των τραπεζών καταφθάνει μετά και τη νέα «ένεση» ρευστότητας που ανακοινώθηκε για κορυφαίο όμιλο του κλάδου. Η «ένεση» αφορά τον δεύτερο μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό όμιλο του Βελγίου KBC, στον οποίο το δημόσιο προσφέρει δύο δισ. ευρώ, καθώς η KBC ανακοίνωσε ζημίες ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Κέρδη 6,3% για την Deutsche Bank, 14,4% για την Lloyds Group, 6,4% για την Royal Bank of Scotland, στο 2,30% η άνοδος για την BNP Paribas και 11,19% για την Commerzbank. Για μία ακόμη, όμως, φορά η Barclays «κατόρθωσε» να μηδενίσει πλήρως τα αρχικά της κέρδη και να σημειώνει πτώση της τάξης του 4,7%.

Ανοδική κίνηση για την Total με κέρδη της τάξης του 2,41%, ενώ κατά 3,16% υψηλότερα κινείται ο τίτλος της Royal Dutch Shell και 1,80% αυτός της BP. Στον αντίποδα ισχυρές πιέσεις για τη μετοχή της BT Group (-11%), καθώς ο κορυφαίος βρετανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος ανακοίνωσε υψηλές απομειώσεις για τη διεθνή του μονάδα.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται 1,18% στις 4.311 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 1,25% στις 4.110 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,87% υψηλότερα στις 2.930 μονάδες.

«Μικτή» εικόνα για τα futures της Wall Street, καθώς ο Dow Jones κινείται με πτώση 0,57%, ενώ σε ανάλογη πορεία βρίσκεται και ο S&P 500 με απώλειες 0,51%. Άνοδος 0,47% για τον Nasdaq, ο οποίος στηρίζεται και στην μετοχή της Apple που σημειώνει κέρδη υψηλότερα του 12%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, για τις ενάρξεις κατασκευής κατοικιών τον Δεκέμβριο, τις οικοδομικές άδειες τον ίδιο μήνα και τον δείκτη τιμών κατοικιών Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v