Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικό ράλι στις ευρωαγορές-Κέρδη 1,5% για DAX

Ανοδικό ξέσπασμα για τις τραπεζικές μετοχές, μετά το «σφυροκόπημα» των τελευταίων συνεδριάσεων, οδηγεί υψηλότερα τις κορυφαίες αγορές της Ευρώπης, με τον DAX να καταγράφει κέρδη 1,5%.

Το «παρόν» δίνουν οι τράπεζες στις ευρωπαϊκές αγορές, αυτή τη φορά, όμως, αποτελούν τους θετικούς πρωταγωνιστές, καθώς κινούνται ισχυρά υψηλότερα, μετά φυσικά από των κυκεώνα ρευστοποιήσεων που καταγράφηκε στον κλάδο κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Ανοδική κίνηση για τις μετοχές πετρελαϊκών ομίλων, καθώς ανακάμπτει ο «μαύρος χρυσός».

Η άνοδος των τραπεζών καταφθάνει μετά και τις δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομίας των ΗΠΑ, κ. Timothy Geithner, ότι η κυβέρνηση Obama θα προχωρήσει «ταχύτατα» το νέο «πακέτο» στήριξης οικονομίας, αγοράς και τραπεζικού συστήματος.

«Μέρος της ανόδου θα πρέπει να αποδοθεί στον Obama», υπογραμμίζει στο Bloomberg ο κ. Matt Buckland, κορυφαίος trader της CMC Markets, ο οποίος προσθέτει ότι «το «Obama effect» έγκειται στην ελπίδα των επενδυτών ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα εφαρμόσει περισσότερο επιτυχημένα τα προγράμματα «στήριξης» τραπεζών και οικονομίας».

Άνοδος 12% για τον τίτλο της Barclays –ο οποίος στη χθεσινή συνεδρίαση του Λονδίνου βρέθηκε να χάνει έως και 35%-, με την Royal Bank of Scotland να ενισχύεται 17%. Σε ανάλογη πορεία το σύνολο του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου: κέρδη 9,9% για Deutsche Bank, 17,9% για Lloyds Group, 12,9% για Commerzbank και 4,87% για BNP Paribas.

Αρκετά ισχυρά τα κέρδη και των πετρελαϊκών τίτλων, με την BP να ενισχύεται 2,68%, την Total να σημειώνει άνοδο 3,4% και την Royal Dutch Shell να κινείται 3,5% υψηλότερα. Στον αντίποδα ισχυρές πιέσεις για τον τίτλο της BT Group (-12,2%), μετά την ανακοίνωση υψηλών απομειώσεων στην διεθνή μονάδα του.

Κέρδη 0,8% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, ενώ πλησίον του 1,4% υψηλότερα κινείται ο πανευρωπαϊκός DJ Stoxx 600.

Στο 1,56% η άνοδος για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 4.328 μονάδων, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 1,47% στις 4.119 μονάδες. Κατά 1,66% υψηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 2.953 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v