Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στην Ευρώπη-Άνοδος futures

Υπό το «βάρος» των τραπεζών οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές παραμένουν στο «κόκκινο», ενώ ανοδική αντίδραση καταγράφεται στα futures της Wall Street, μετά τη χθεσινή βύθιση της.

Σταθερά πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις τράπεζες να παραμένουν στον κλοιό των ρευστοποιήσεων, καθώς οι επενδυτές πείθονται όλο και περισσότερο ότι ο χρηματοοικονομικός κλάδος είναι και θα παραμείνει το μεγαλύτερο θύμα της κρίσης διεθνώς.

Στο αρνητικό προσκήνιο ο τίτλος της Barclays, ο οποίος έφθασε να υποχωρεί έως και 35%, καθώς όλα δείχνουν πως η βρετανική τράπεζα θα εξαναγκαστεί να ζητήσει την βοήθεια του δημοσίου ή ακόμη και να κρατικοποιηθεί. έχοντας Σημειώνεται ότι ο τίτλος της τράπεζας έχει καταγράψει απώλειες 65% από την αρχή Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίησή της να υποχωρεί στα 4,5 δισ. στερλίνες (6,2 δισ. δολάρια).

«Κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν και άλλες ενέσεις ρευστότητας», τονίζει στο Bloomberg ο κ. Andy Lynch, αναλυτής της Schroder Investment Management, ο οποίος διατηρεί σύσταση «underweight» για τον κλάδο και τονίζει ότι «το τρέχον θα είναι ένα φρικιαστικό τρίμηνο για τις τράπεζες».

Πτώση 11% για Lloyds Group, με την Commerzbank να κινείται 6% χαμηλότερα, απώλειες 6% για BNP Paribas, ενώ αντίθετα στη θετική περιοχή «γύρισε» η Deutsche Bank, με οριακή άνοδο 0,2%, ενώ σταθερά κερδοφόρα κινείται η Royal Bank of Scotland, με άνοδο 6,8%.

Πτώση 0,8% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, ο οποίος έχει χάσει 11% της αξίας του από τις αρχές του 2009, καθώς εταιρείες από την Alcoa έως την Deutsche Bank καθιστούν σαφές ότι η κρίση θα πλήξει την κερδοφορίας τους.

Περιορισμός απωλειών χαρακτηρίζει τον DAX 30, ο οποίος υποχωρεί 0,72% στις 4.209 μονάδες. Πτώση 1,66% για τον FTSE 100 στις 4.024 μονάδες, ενώ 1,77% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 2.873 μονάδες.

Ανοδική αντίδραση καταγράφεται, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street, μετά την χθεσινή «ελεύθερη πτώση». Άνοδος 0,72% για Dow Jones, κατά 0,94% υψηλότερα κινείται ο S&P 500, με τον Nasdaq να ενισχύεται 0,46%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v