Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καταιγίδα» ρευστοποίησης τραπεζών στην Ευρώπη

Μία ακόμη συνεδρίαση κατά την οποία ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στο στόχαστρο των ρευστοποιήσεων βιώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να «ξεφορτώνονται» με το όποιο κόστος τίτλους τραπεζών.

Αποφασισμένοι να μην έχουν ούτε ένα τραπεζικό τίτλο στα χαρτοφυλάκιά τους εμφανίζονται οι επενδυτές στις ευρωαγορές, με τις τράπεζες να βρίσκονται, εκ νέου, σε έναν επιθετικό κύκλο ρευστοποιήσεων.

Απόδειξη των διαθέσεων των επενδυτών αποτελεί η πορεία των μετοχών κορυφαίων τραπεζών: πτώση 22% για Barclays, 5,6% για Deutsche Bank, 25,4% για Lloyds Group, 1% για Royal Bank of Scotland.

Αρκετές πιέσεις και για τους κλάδους πετρελαίου και μετάλλων, σε πλήρη ευθυγράμμιση με την πορεία που ακολουθούν οι τιμές «μαύρου χρυσού» και μετάλλων. Απώλειες 0,60% για BP και 0,7% για Total. Πτώση 1% για Rio Tinto και 0,68% για BHP Billiton.

Πτώση 0,75% για τον DAX 30, ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 4.207 μονάδων, με τον FTSE 100 να καταγράφει απώλειες 0,50% στις 4.070 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,14% χαμηλότερα στις 2.891 μονάδες.

Τράπεζες και μεταλλευτικές εταιρείες αποτέλεσαν το βασικό «βαρίδι» για τις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να καταγράφει απώλειες 2,04%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v