Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασανσέρ οι ευρωαγορές-Πιέσεις στα futures Wall

Επιστροφή σε πτωτική τροχιά για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τις τράπεζες να αποτελούν για μία ακόμη συνεδρίαση το «βαρίδι» στις συνειδήσεις των επενδυτών. Πιέσεις στα futures της Wall.

Με πραγματικό ασανσέρ μοιάζουν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τους τραπεζικούς τίτλους να μηδενίζουν τα αρχικά τους κέρδη και να οδηγούν χαμηλότερα τους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Πτώση 2,6% για τον τραπεζικό δείκτη του DJ Stoxx 600, με τον ευρύτερο ευρωπαϊκό δείκτη στο σύνολό του να υποχωρεί 0,8%.

Πτώση 5,3% για την Credit Suisse, 22,3% για τον τίτλο της Lloyds Group, ενώ 7% χαμηλότερα κινείται η μετοχή της Barclays. Αντίθετα η Royal Bank of Scotland αρχίσει να «μαζεύει» κάποιο μέρος από τις ισχυρές χθεσινές τις απώλειες, με την μετοχή του ομίλου να ενισχύεται 12,9%.

«Είναι ξεκάθαρο ότι θα υπάρξουν νέες απομειώσεις ενεργητικού από τις τράπεζες. Ο κλάδος δεν έχει ξεπεράσει τα προβλήματά του, ενώ η άντληση νέων κεφαλαίων –εκτός εάν προέρχονται από τις κρατικές μηχανές- μοιάζει αδύνατη», τονίζει στο MarketWatch, ο κ. Phiippe Gijsels, στρατηγικός αναλυτής της Fortis.

Ακόμη και η διαμόρφωση του δείκτη ZEW πολύ υψηλότερα από το αναμενόμενο, μία ένδειξη ότι πιθανώς η γερμανική οικονομία δεν βρίσκεται στο «χείλος της καταστροφής», δεν φαίνεται να καθησυχάζει τους επενδυτές. Πάντως ο DA Χ 30 παραμένει σε θετικό έδαφος, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,24% στο επίπεδο των 4.322 μονάδων.

Πτωτική κίνηση για τον FTSE 100, με απώλειες 0,19% στις 4.100 μονάδες, ενώ χαμηλότερα από το επίπεδο των 3.000 μονάδων, εκ νέου ο CAC 40, o οποίος αποδυναμώνεται 0,81% στις 2.983 μονάδες.

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street, με το ενδιαφέρον σαφώς να στρέφεται στην ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama και στο τι θα «καταθέσει» ως βασικούς στόχους της κυβέρνησής τους, στην παραδοσιακή πρώτη του ομιλία προς το Έθνος μετά την ορκωμοσία.

Πτώση 0,98% τόσο για τον Dow Jones όσο και για τον Nasdaq, ενώ κατά 1,07% χαμηλότερα κινείται ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v