Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονες διακυμάνσεις στην αγορά πετρελαίου

Εντονες διακυμάνσεις επικράτησαν στην πετρελαϊκή αγορά, στο πλαίσιο κυρίως της εκπνοής του προθεσμιακού συμβολαίου του Φεβρουαρίου.

Εντονες διακυμάνσεις επικράτησαν στην πετρελαϊκή αγορά, στο πλαίσιο κυρίως της εκπνοής του προθεσμιακού συμβολαίου του Φεβρουαρίου, που βυθίστηκε ενδοσυνεδριακά έως 10% αλλά ενισχύεται αυτή την ώρα 6%.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε πτωτικά, στο πλαίσιο της χαμηλότερης ζήτησης, της διακοπή των συγκρούσεων στη Μ. Ανατολή, της αποκατάστασης της ροής φυσικού αερίου σε Ουκρανία και Ευρώπη και σαφώς της ύφεσης. 

Στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου (που λήγει σήμερα Τρίτη) για το αμερικανικό αργό, σε χαμηλό τεσσάρων ετών, στα 32,40 δολάρια ανά βαρέλι. Λιγότερο επιθετική ήταν η αρχική πτώση για το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου του «ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος» Brent, το οποίο αποδυναμώθηκε 1,6% στα 43,80 δολάρια ανά βαρέλι.

Ωστόσο, το απόγευμα οι τάσεις ανατράπηκαν και το ίδιο συμβόλαιο στη Νέα Υόρκη κινήθηκε ανοδικά 2,27 δολ. ή 6,2% στα 38,78 δολάρια. Το Brent διαμορφώνεται περίπου δύο ώρες πριν το κλείσιμο 79 σεντς υψηλότερα στα 45,29 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v