Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 3,3% για πετρέλαιο στα $36,56

Νευρικότητα επεκράτησε στο petroleum complex, με την αγορά να αναζητά σημείο ισορροπίας μετά την αδιάκοπη πτώση που υφίστανται τα futures του αμερικανικού αργού από το υψηλό των 50 δολαρίων το βαρέλι.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Νευρικότητα επεκράτησε κατά την κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδος στο petroleum complex, με την αγορά να αναζητά σημείο ισορροπίας μετά την αδιάκοπη πτώση που υφίστανται τα futures του αμερικανικού αργού από το υψηλό των 50 δολαρίων το βαρέλι.

Η λήξη των mini συμβολαίων στο light crude oil, για το Φεβρουάριο, προσέθεσε εξάλλου volatility στην αγορά, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντοτε κατά την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης.

Στην εκπνοή, λοιπόν, του floor trading στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το light crude oil (συμβόλαιο Φεβρουαρίου) διαπραγματευόταν στα 36.56 $/βαρέλι με κέρδη 3.3%, κλείνοντας την ψαλίδα με τη σειρά του Μαρτίου στα περίπου $6.5 από $8 που ήταν έως τα μέσα της συνεδρίασης. Το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Φεβρουαρίου) διαπραγματευόταν την ίδια ώρα στα $147.4 cents/gallon (-0.9%) και η βενζίνη στα $116.35 cents/gallon με απώλειες επίσης της τάξεως του 0.9%.

Κι ενώ αυτά διαδραματίζονταν στην ενεργειακή αγορά, επανήλθε δριμύτερο το μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, καθώς η σημερινή εικόνα στην αγορά του χρυσού και του αργύρου ήταν ιδιαιτέρως θετική.
 
Συγκεκριμένα, το κίτρινο μέταλλο ανέκτησε το διασπασθέν επίπεδο στήριξης των $836 ανά ουγκιά, με τα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου να καταγράφουν υψηλό στα $842 ανά ουγκιά σχεδόν με το πέρας της συνεδρίασης στο Comex, ενισχυμένα πλέον του 4% σε σχέση με το κλείσιμο της Πέμπτης. Εντυπωσιακή ήταν η κίνηση του αργύρου, με τα συμβόλαια του Μαρτίου να καλπάζουν στα 11.26 $/oz, με ημερήσια κέρδη της τάξεως του 8%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v