Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Βουτιά" 8% για το πετρέλαιο στα $37,56

Συνεχίστηκαν οι επιθετικές ρευστοποιήσεις στο petroleum complex κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος, με τις πωλήσεις στα futures να επικεντρώνονται πολύ περισσότερο στο αργό και λιγότερο στα προϊόντα.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Συνεχίστηκαν οι επιθετικές ρευστοποιήσεις
στο petroleum complex κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος, με τις πωλήσεις στα futures να επικεντρώνονται πολύ περισσότερο στο αργό και λιγότερο στα προϊόντα (βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης).

Στην εκπνοή του floor trading στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το light crude oil (συμβόλαιο Φεβρουαρίου) υποχωρούσε στα 37.56 $/βαρέλι με απώλειες 8% (!), σχεδόν στο απόλυτο χαμηλό της συνεδρίασης. Το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Φεβρουαρίου) διαπραγματευόταν την ίδια ώρα στα $147.10 cents/gallon (-1.1%) και η βενζίνη στα $108.75 cents/gallon με απώλειες της τάξεως του 2.1%.

Κι ενώ στις προηγούμενες συνεδριάσεις το μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων διαφοροποιείτο θετικά προϊόντος του sell off στο πετρέλαιο, η σημερινή εικόνα στην αγορά του χρυσού και του αργύρου ήταν έντονα αρνητική, με το κίτρινο μέταλλο να αδυνατεί να διατηρηθεί εντός του καλώς ορισμένου range των προηγούμενων συνεδριάσεων, με κάτω όριο στήριξης τα $836 ανά ουγκιά.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός (συμβόλαιο Φεβρουαρίου) έκλεισε στο Comex στα 821 $/oz χάνοντας 34 δολάρια σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής, ενώ το ασήμι (σειρά Μαρτίου) υποχώρησε στα 10.75 $/oz, με απώλειες της τάξεως του περίπου 5%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v