Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύθηκε 5,2% το πετρέλαιο στα $48,81

Η διακοπή παροχής φυσικού αερίου από την Ρωσία στην Ουκρανία και οι δραματικές εξελίξεις στην Παλαιστίνη οδήγησε την αγορά ενέργειας σε έντονα ανοδική αντίδραση.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Η διακοπή παροχής φυσικού αερίου από την Ρωσία στην Ουκρανία και οι δραματικές εξελίξεις στην Παλαιστίνη με όλο και πιο πιθανή την αντίδραση των κρατών του αραβικού κόσμου οδήγησε την αγορά ενέργειας σε έντονα ανοδική αντίδραση, η οποία εντάθηκε με το κλείσιμο της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας.

Ειδικότερα, το Light crude oil (συμβόλαιο Φεβ.’09) τερμάτισε το floor session στα $48.81/βαρέλι με κέρδη 5.2% και υψηλό στα $49.28/βαρέλι.

Την ίδια ώρα, εντυπωσιακά ήταν τα κέρδη για το Gasoil στην Ευρώπη (+14,5%) και για το πετρέλαιο θέρμανσης στην Νέα Υόρκη. Για την ακρίβεια, η σειρά Φεβ.’09 για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα $157,63cents/gallon (+6.6%), ενώ η RBOB Gasoline ενισχύθηκε κατά +6.3%, κλείνοντας η σειρά Φεβ.’09 στα $118,24cents/γαλόνι.

Εν μέσο έντονης μεταβλητότητας στην αγορά νομισμάτων, ο χρυσός κατέγραψε σημαντικές απώλειες, με την σειρά παράδοσης Φεβρουαρίου να κλείνει στα $857,80/ουγκιά, κλείνοντας με απώλειες της τάξης του -2,40%, παρά την αρχική άνοδο έως τα $885,50/ουγκιά.

Να σημειώσουμε ότι την κίνηση ακολούθησε και το ασήμι (σειρά Μαρτίου’09), με την εν λόγω σειρά να κλείνει στα $11,27/ουγκιά, με περιορισμένες απώλειες της τάξης του -2,3%, παρά τις αρχικές ημερήσιες απώλειες της τάξης του -8,05%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v