Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανέκαμψε 6,5% το πετρέλαιο στα $37,63

Η είδηση ότι τα ΗΑΕ προτίθενται να μειώσουν την παραγωγή αργού το προσεχές δίμηνο, ακολουθώντας τη σχετική απόφαση του OPEC, βοήθησε τα συμβόλαια του αργού να ανακάμψουν.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Η είδηση ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προτίθενται να μειώσουν την παραγωγή αργού το προσεχές δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, ακολουθώντας τη σχετική απόφαση του OPEC που ελήφθη προ εννέα ημερών, βοήθησε την Παρασκευή -από το άνοιγμα κιόλας της συνεδρίασης στις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Globex- τα συμβόλαια του αργού να ανακάμψουν από το «ξεπούλημα» της Τετάρτης και να αμβλύνουν κάπως τις αρνητικές εντυπώσεις από την παρατεταμένη πτώση που προηγήθηκε.

Ειδικότερα, το light crude oil (συμβόλαιο Φεβρουαρίου) τερμάτισε το floor session στα 37.63 $/βαρέλι με κέρδη 6.5% και υψηλό στα $37.91. Στα προϊόντα, το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Ιανουαρίου) έκλεισε στα $124.75 cents/gallon (+4.11%), ενώ η βενζίνη έκλεισε στα $84.3 cents/gallon με κέρδη 6.35%.

Με εντυπωσιακό finish τελείωσε εξάλλου την προτελευταία αυτή χρηματιστηριακή εβδομάδα της χρονιάς ο χρυσός, με τη σειρά παράδοσης Φεβρουαρίου να ...καλπάζει την τελευταία ώρα του floor trading μέχρι τα 874 $/oz, κερδίζοντας με ευκολία 26 δολάρια ανά ουγκιά από το κλείσιμο της Τετάρτης ή ποσοστό σχεδόν 3%.

Την κίνηση ακολούθησε και το ασήμι (σειρά Μαρτίου), με τα συμβόλαια του Μαρτίου να φθάνουν στα 10.60 $/oz, με κέρδη πλέον του 2%. Να σημειωθεί η κίνηση του ενιαίου νομίσματος της Ευρωζώνης μέχρι τα 1.4119 δολάρια, γεγονός που απετέλεσε θετικό καταλύτη στην εν λόγω ανοδική κίνηση του «πολύτιμου» μπλοκ.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v