Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες 5,8% για το πετρέλαιο στα $39,90

Σε έντονα πτωτική τροχιά κινήθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδος των Χριστουγέννων όλα τα προϊόντα του ενεργειακού complex στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Nymex της Νέας Υόρκης.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Σε έντονα πτωτική τροχιά
κινήθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδος των Χριστουγέννων όλα τα προϊόντα του ενεργειακού complex που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Nymex της Νέας Υόρκης, με την αγορά να αναζητά σημείο ισορροπίας μετά τα τεκταινόμενα της Παρασκευής κατά την εκπνοή της σειράς του Ιανουαρίου στο Light Crude Oil.

Το πέρας του floor session τη Δευτέρα βρήκε τη σειρά παράδοσης του Φεβρουαρίου, η οποία και αποτελεί εφεξής τo «κοντινό» συμβόλαιο του αμερικανικού αργού, να διαπραγματεύεται με απώλειες της τάξεως του 5.8% (στα $39.9), διασπώντας το ψυχολογικό φράγμα των $40 το βαρέλι.

Παράλληλα, το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Ιανουαρίου τερμάτισε στα $134.60 cents το γαλόνι, με μικρότερες συγκριτικά απώλειες της τάξεως του 3.2%, ενώ η σειρά της βενζίνης (RBOB Gasoline) υποχώρησε στα $88.9 cents/γαλόνι, έχοντας τις μεγαλύτερες απώλειες έναντι των άλλων, στο -8.3%.

Διαφορετική ήταν εξάλλου η εικόνα στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων. Στο Comex department του Nymex, τα συμβόλαια του χρυσού για το Φεβρουάριο έκλεισαν στα $847,20 η ουγκιά καταγράφοντας κέρδη σχεδόν 10 δολαρίων, ενώ η σειρά του Μαρτίου για το ασήμι παρέμεινε πρακτικά αμετάβλητη σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής, με την τιμή να διαμορφώνεται στα $10.86 ανά ουγκιά.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v