Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη πετρελαίου στα 45 δολάρια

Σε πορεία ανάκαμψης ο «μαύρος χρυσός» ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 45 δολαρίων, μετά από δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου της Βενεζουέλας για μείωση της ημερήσιας παραγωγής του OPEC.

Σε πορεία ανάκαμψης ο «μαύρος χρυσός» ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 45 δολαρίων, μετά από δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου της Βενεζουέλας για μείωση της ημερήσιας παραγωγής του OPEC τουλάχιστον κατά ένα εκατ. βαρέλια.

Ο υπ. Πετρελαίου της Βενεζουέλας, κ. Rafael Ramirez, υπογράμμισε ότι ο OPEC οφείλει να προχωρήσει σε μία «μεγάλη μείωση» παραγωγής, εάν επιθυμεί να ανακόψει την πτωτική τάση στις τιμές του «μαύρου χρυσού». Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό αργό έχει υποχωρήσει 70% από το επίπεδο ρεκόρ των 147,42 δολαρίων που άγγιξε στις 11 Ιουλίου.

Τα προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου για το αμερικανικό αργό, ενισχύεται 1,8% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Ν. Υόρκης, διαμορφούμενο στα 45,30 δολάρια ανά βαρέλι. Ταυτόσημη πορεία για το αντίστοιχο συμβόλαιο του Brent –το οποίο ολοκληρώνει σήμερα την διαπραγμάτευσή του- το οποίο αγγίζει τα 45,39 δολάρια με κέρδη υψηλότερα του 1,5%.

Σημειώνεται ότι οι υπουργοί Πετρελαίου του OPEC συναντώνται αύριο 17/12 προκειμένου να αποφασίσουν τα μέτρα που θα λάβουν για να ανακόψουν την πτώση στις τιμές πετρελαίου, ενώ παράλληλα έχουν «καλέσει» και τη Ρωσία –τον μεγαλύτερο εξαγωγέα «μαύρου χρυσού» εκτός OPEC- να συνταχθεί με το καρτέλ και να μειώσει την ημερήσια παραγωγής της από 200.000 έως 300.000 βαρέλια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v