Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση πετρελαίου λόγω ρευστοποιήσεων

Η απόφαση της Γερουσίας να πει «όχι» στο σχέδιο στήριξης των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, αλλά και η διάθεση κατοχύρωσης κερδών οδηγεί ισχυρά χαμηλότερα την τιμή του μαύρου χρυσού, που «γράφει» απώλειες 5,9%.

Η απόφαση της Γερουσίας να πει «όχι» στο σχέδιο στήριξης των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, οδηγεί ισχυρά χαμηλότερα την τιμή του μαύρου χρυσού, που «γράφει» απώλειες 5,9%.

Η αποτυχία να «περάσει» το εν λόγω νομοσχέδιο αυξάνει τις πιθανότητες κατάρρευσης των General Motors και Chrysler, την δημιουργία νέων ανέργων και φυσικά το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης στη ζήτηση πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων του στις ΗΠΑ.

Φυσικά η πτώση στις τιμές αποδίδεται και σε ισχυρές ρευστοποιήσεις κερδών, με δεδομένη το χθεσινό ράλι τόσο στην αγορά του Λονδίνου όσο και σε αυτήν της Ν. Υόρκης.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου για το αμερικανικό αργό αποδυναμώνεται 5,9% στα 45,14 δολάρια ανά βαρέλι. Ανάλογη πορεία καταγράφει και το αντίστοιχο συμβόλαιο για το Brent το οποίο υποχωρεί 5,7% στα 44,70 δολάρια.

Δυσοίωνη, πάντως, εικόνα για τις προοπτικές του πετρελαίου προσφέρει και έκθεση της Goldman Sachs, με τους αναλυτές της να προβλέπουν ότι το αμερικανικό αργό μπορεί να υποχωρήσει έως και τα 30 δολάρια το βαρέλι εντός του α’ τριμήνου του 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v