Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενίσχυση 8,6% για πετρέλαιο στα $47,27

Πανηγυρική συνεδρίαση για τις αγορές εμπορευμάτων κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης καθώς σύσσωμο το ενεργειακό μπλοκ κινήθηκε δυναμικά υψηλότερα, ενώ τα μέταλλα κατέγραψαν σημαντικά ποσοστά ανόδου.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Πανηγυρική συνεδρίαση για τις αγορές εμπορευμάτων κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης καθώς σύσσωμο το ενεργειακό μπλοκ κινήθηκε δυναμικά υψηλότερα, ενώ τα μέταλλα κατέγραψαν σημαντικά ποσοστά ανόδου, υποβοηθούμενα σε μεγάλο βαθμό από την υποχώρηση του δολαρίου έναντι όλων των νομισμάτων.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Ιανουαρίου) έκλεισε με πρωτοφανή κέρδη 8,6% στα 47,27$/βαρέλι, να σημειωθεί ωστόσο ότι ο μαύρος χρυσός κατόρθωσε να κινηθεί μέχρι και τα 49,12$/βαρέλι, όπου εκδηλώθηκαν ωστόσο πωλήσεις αποκόμισης κερδών.

Το πετρέλαιο θέρμανσης κινήθηκε σε ανάλογους ρυθμούς, καταγράφοντας κέρδη 6,2% στα 149cents/gallon, ενώ το υψηλό της συνεδρίασης ήταν αρκετά υψηλότερα στα 155,08cents/gallon.

Η βενζίνη τέλος, έκλεισε στα 106,87cents/gallon, με κέρδη 10,3% ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί και στα 111,80cents/gallon. Στα πολύτιμα μέταλλα ο χρυσός κέρδισε 1,3%, κλείνοντας στα 819,5$/oz, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το υψηλό του σημειώθηκε στα 835,3$/oz!. Το ασήμι κινήθηκε σε ανάλογους ρυθμούς κλείνοντας στα 10,325$/oz, ενώ βρέθηκε και στα 10,54$/oz.

Να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο στην ανοδική κίνηση των παραπάνω προϊόντων διαδραμάτισε η σημαντική υποχώρηση του δολαρίου, το οποίο υποχώρησε έναντι των διεθνών ισοτιμιών σε μεγάλο βαθμό. Αναφέρεται ενδεικτικά ότι έναντι του ευρώ το Αμερικάνικο νόμισμα απώλεσε σχεδόν 4 μονάδες ήτοι 3%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v