Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 48 δολ. το πετρέλαιο, με άνοδο 4,8%

Η δήλωση του γενικού γραμματέα του OPEC κ. Abdalla El-Badri ότι το καρτέλ είναι έτοιμο για «γενναία» μείωση της ημερήσιας παραγωγής του, οδηγεί σε άνοδο 4,8% το πετρέλαιο υψηλότερα από τα 48 δολάρια.

Ο OPEC είναι έτοιμος για μία «γενναία» μείωση ημερήσιας παραγωγής, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του καρτέλ, κ. Abdalla El-Badri, τάση η οποία στηρίζει την ανοδική πορεία των τιμών του «μαύρου χρυσού» στις αγορές Ν. Υόρκης και Λονδίνου.

Ο OPEC συνεδριάζει την Τετάρτη 17/12 και οι αγορές έχουν προεξοφλήσει ότι θα προχωρήσει σε μείωση ημερήσιας παραγωγής τουλάχιστον κατά δύο εκατ. βαρέλια, βάσει έρευνας που πραγματοποίησε το Bloomberg μεταξύ 33 αναλυτών.

Η παραπάνω προοπτική αλλά και οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του διεθνούς οργανισμού ήταν αρκετές για να οδηγήσουν το αμερικανικό αργό σε άνοδο της τάξης 4,49% στα 48,75 δολάρια ανά βαρέλι.

Σε ανάλογη πορεία ανόδου κινείται και το Brent, το οποίο ενισχύεται 4,8% στα 48,62 δολάρια ανά βαρέλι. Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο Ιανουαρίου για το Brent «ολοκληρώνει» αύριο την διαπραγμάτευσή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v