Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές απώλειες 9,1% για το πετρέλαιο

Υποχωρεί το πετρέλαιο κάτω από τα 44 δολάρια το βαρέλι μετά την καταψήφιση από την αμερικάνικη Γερουσία του σχεδίου παροχής βοήθειας στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Υποχωρεί το πετρέλαιο κάτω από τα 44 δολάρια το βαρέλι μετά την καταψήφιση από την αμερικάνικη Γερουσία του σχεδίου παροχής βοήθειας στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η καταψήφιση του νομοσχεδίου, διεύρυνε τις ανησυχίες ότι η ύφεση θα προκαλέσει περαιτέρω μείωση στη ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ.

Συγχρόνως, προβληματισμό στην αγορά έχει προκαλέσει η δυσοίωνη έκθεση της Goldman Sachs που προβλέπει ότι το αμερικάνικο αργό μπορεί να υποχωρήσει έως τα 30 δολ. το βαρέλι στο α’ τρίμηνο του 2009.

Το συμβόλαιο αργού στις ΗΠΑ με παράδοση το μήνα Ιανουάριο υποχωρεί κατά 4,37 δολ. ή 9,1% στα 43,61 δολάρια το βαρέλι. Σημειώνεται ότι μόνο αυτή την εβδομάδα τα παράγωγα πετρελαίου κερδίζουν 6,9%.

Η τιμή του Brent διαπραγματεύεται χαμηλότερα 3,80 δολ. ή 8%, στα 43,59 δολάρια το βαρέλι.

Εκτός από το μαύρο χρυσό, πτωτικά κινούνται και τα πολύτιμα μέταλλα. Ο χρυσός διαπραγματεύεται με απώλειες 0,9% στα 813,83 $/oz, με τα εβδομαδιαία κέρδη να διατηρούνται υψηλά στα 7,6%. Ανάλογη η τάση για το ασήμι που σημειώνει απώλειες 2% στα 10,1475 $/oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v