Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Βουτιά" 10% για πετρέλαιο στα $35,18

Σε πτωτική τροχιά παρέμεινε για μια ακόμα συνεδρίαση το petroleum complex, καθώς τόσο το πετρέλαιο όσο και τα προϊόντα συνέχισαν να κατρακυλάνε σε χαμηλότερα επίπεδα.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Σε πτωτική τροχιά παρέμεινε για μια ακόμα συνεδρίαση το petroleum complex, καθώς τόσο το πετρέλαιο όσο και τα προϊόντα (heating oil, gasoline RBOB) συνέχισαν να κατρακυλάνε σε χαμηλότερα επίπεδα, υφιστάμενα μάλιστα εντυπωσιακό «ξεπούλημα» στο τελευταίο ημίωρο του floor session.

Ειδικότερα, το light crude oil (συμβόλαιο Φεβρουαρίου) υποχώρησε στα 35.18 $/βαρέλι με σημαντικές απώλειες σχεδόν 10% (!), σχεδόν στο απόλυτο χαμηλό της συνεδρίασης.

Το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Ιανουαρίου) έκλεισε στα $120.15 cents/gallon (-9.5%), ενώ η βενζίνη έκλεισε στα $78.9 cents/gallon με απώλειες 7.9%.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3.1 εκατομμύρια βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των διεθνών αναλυτών ενέργειας να κάνουν λόγο για άνοδο κατά 500 χιλιάδες βαρέλια, ενώ τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων σημείωσαν αύξηση κατά 1.8 εκ. βαρέλια με την αγορά να αναμένει μικρότερη αύξηση, κατά 700 χιλιάδες.

Εξάλλου, η παραγωγική δυναμικότητα των διυλιστηρίων αυξήθηκε κατά 0.56%, με το consensus να την περιμένει αμετάβλητη για την εβδομάδα που έληξε στις 19 Δεκεμβρίου.

Στον αντίποδα, θετική ήταν η εικόνα στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων. Ο χρυσός (συμβόλαιο Φεβρουαρίου) έκλεισε στα 848 $/oz ενισχυμένος κατά 10 δολάρια ανά ουγκιά και το ασήμι (σειρά Μαρτίου) στα 10.35 $/oz, με κέρδη σχεδόν 1%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v