Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρησε 2,3% το πετρέλαιο στα $41,65

Ως συνέχεια της χθεσινής θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί η σημερινή συνεδρίαση, με τις ρευστοποιήσεις long θέσεων στο αμερικανικό αργό και το πετρέλαιο θέρμανσης να οδηγούν τις τιμές των συμβολαίων σε χαμηλότερα επίπεδα.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB


Ως συνέχεια της χθεσινής θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί η σημερινή συνεδρίαση, με τις ρευστοποιήσεις long θέσεων στο αμερικανικό αργό και το πετρέλαιο θέρμανσης, οι οποίες είχαν ανοιχθεί σε «καλύτερες» τιμές και διατηρήθηκαν μέχρι τη δοκιμασία του φράγματος των 50 δολαρίων που απέτυχε να διασπασθεί ανοδικά, να οδηγούν τις τιμές των συμβολαίων που συνθέτουν το energy complex (συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου: -5%) σε χαμηλότερα επίπεδα.

Στην εκπνοή του floor trading στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το light crude oil (συμβόλαιο Φεβρουαρίου) υποχωρούσε στα 41.65 $/βαρέλι με απώλειες 2.3%, και ενδοσυνεδριακό χαμηλό μία ώρα πριν τη λήξη της συνεδρίασης στα $40.54. Το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Φεβρουαρίου) υποχώρησε στα $152 cents/gallon (-1.5%), ενώ εξαίρεση αποτέλεσε η βενζίνη, με τα futures να κλείνουν στα $108.5 cents/gallon με κέρδη 0.75%.

Προσπάθεια σταθεροποίησης και ισορροπία δυνάμεων εντός του καλώς ορισμένου range των προηγούμενων συνεδριάσεων έλαβαν, εξάλλου, χώρα στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων. Ο χρυσός (συμβόλαιο Φεβρουαρίου) έκλεισε στα 854.5 $/oz ανακτώντας χαμένο έδαφος 13 δολαρίων σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, κρατώντας τη στήριξη των $836-838, ενώ το ασήμι (σειρά Μαρτίου) παρέμεινε στα 11.097 $/oz, πρακτικά αμετάβλητο.

Να σημειωθεί, τέλος, η ανοδική κίνηση της πλατίνας το τελευταίο δεκαήμερο, με τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου να «χτυπάνε» σήμερα το φράγμα των 1000 $/oz.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v