Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 48,58 δολάρια το πετρέλαιο

Ο εντεινόμενος φόβος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την παροχή επαρκούς φυσικού αερίου από την Ρωσία κυριάρχησε για άλλη μια ημέρα στην αγορά ενέργειας. Μικρές απώλειες για το πετρέλαιο, στα 48,58 δολάρια.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB


Ο εντεινόμενος φόβος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την παροχή επαρκούς φυσικού αερίου από την Ρωσία κυριάρχησε για άλλη μια ημέρα στην αγορά ενέργειας. Εντυπωσιακά ήταν και σήμερα τα κέρδη για το Gasoil στην Ευρώπη (+7,5%) και για το πετρέλαιο θέρμανσης στην Νέα Υόρκη.

Για την ακρίβεια, η σειρά Φεβ.’09 για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα $162,63cents/gallon (+3.1%), ενώ η RBOB Gasoline αποκόμισε σαφώς μικρότερα κέρδη της τάξης του +0.45%, κλείνοντας η σειρά Φεβ.’09 στα $118,92cents/γαλόνι. Αντιθέτως, το Light crude oil (συμβόλαιο Φεβ.’09) τερμάτισε το floor session στα με μικρές απώλειες στα $48.58/βαρέλι, παρά την αρχική του άνοδο έως τα $50.47/βαρέλι.

Παρά τις αρχικά σημαντικές απώλειες, ο χρυσός κατάφερε να ανακάμψει, κλείνοντας τελικά η σειρά παράδοσης Φεβ.’09 στα $866/ουγκιά, με κέρδη της τάξης του +1%, παρά την αρχική πτώση έως τα $838,80/ουγκιά.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην εντυπωσιακή κίνηση των βιομηχανικών μετάλλων, με κυριότερο τον χαλκό, με την σειρά Μαρτίου’09 να αποκομίζει κέρδη της τάξης του +8,5%, κλείνοντας στα $158,30/ουγκιά, σχεδόν στο υψηλό ημέρας.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v