Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Βουτιά" 5,5% για πετρέλαιο στα $34,50

Με τις αγορές στις ΗΠΑ να παραμένουν σήμερα κλειστές λόγω αργίας, η δραστηριότητα στο μπλοκ των εμπορευμάτων περιορίστηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα Globex με μικρό μόνον αριθμό συμβολαίων.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB


Με τις αγορές στις Ηνωμένες Πολιτείες να παραμένουν σήμερα κλειστές λόγω αργίας (Martin Luther King Day), ένα εικοσιτετράωρο πριν την επίσημη ορκωμοσία του νέου προέδρου, η συναλλακτική δραστηριότητα στο μπλοκ των εμπορευμάτων περιορίστηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα Globex με μικρό μόνον αριθμό συμβολαίων να αλλάζει χέρια.

Στο petroleum complex, τα futures του αμερικανικού αργού παράδοσης Φεβρουαρίου, τα οποία σημειωτέον εκπνέουν στη λήξη του floor trading της Τρίτης, υποχωρούσαν την ώρα που έκλειναν οι ευρωπαϊκές αγορές σε ποσοστό της τάξεως του 5.5% και διαπραγματεύονταν στα 34.50 $/βαρέλι, με την ψαλίδα με τη σειρά του Μαρτίου να διαμορφώνεται στα $6.2. Το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Φεβρουαρίου) διαπραγματευόταν την ίδια ώρα στα $141.35 cents/gallon (-4%) και η βενζίνη στα $112.92 cents/gallon με απώλειες της τάξεως του 3.2%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, τα συμβόλαια του χρυσού παράδοσης Φεβρουαρίου κινήθηκαν ελαφρώς διορθωτικά, κάτω από τα $840 ανά ουγκιά, ενώ τα συμβόλαια του Μαρτίου στο ασήμι ισορροπούσαν στα 11.2 $/oz, πρακτικά αμετάβλητα.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v