Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τάσεις σταθεροποίησης στις ευρωαγορές

Σε διαδικασία "κάλυψης" των υψηλών απωλειών της συνεδρίασης της Δευτέρας βρίσκονται οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην ανακοίνωση του δείκτη ZEW στη Γερμανία και την ορκωμοσία Obama.

Προσπάθειες να "καλύψουν" το χαμένο έδαφος από τη συνεδρίαση της Δευτέρας καταβάλλουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές τραπεζικών ομίλων να ακολουθούν ανοδική πορεία. Η προσοχή των επενδυτών έχει στραφεί τόσο στη σημερινή ανακοίνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία, αλλά και την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama.

Σαφής ανάκαμψη για τη μετοχή της Royal Bank of Scotland -η οποία στη χθεσινή συνεδρίαση έφθασε να υποχωρεί έως και 70%- με τον τίτλο να ενισχύεται 16,4%, μετά και τη διαβεβαίωση ότι θα παράσχει συνολικά δάνεια αξίας έξι δισ. στερλινών σε επιχειρήσεις και καταναλωτές, μετά από αντίστοιχη συμφωνία με το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών.

Άνοδος 6,1% για τον τίτλο της Alstom, μετά την ανακοίνωση αύξησης πωλήσεων 11%, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αγορών.

Κέρδη 0,05% για τον DAX 30 στις 4.322 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται πλησίον του 0,02% στις 4.109 μονάδες, ενώ κατά 0,04% υψηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 2.990  μονάδες.

Ισχυρές πιέσεις, κυρίως λόγω τραπεζών, δέχθηκαν οι ασιατικές αγορές, με τον δείκτη Nikkei να υποχωρεί 2,31%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v