Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

RBS: Προσπάθεια αποφυγής της κρατικοποίησης

Απρόθυμη να κρατικοποιήσει τη Royal Bank of Scotland Group εμφανίζεται η βρετανική κυβέρνηση, μετά την ανακοίνωσή της για τις υψηλότερες ζημίες στην ιστορία της βρετανικής επιχειρηματικής ζωής.

RBS: Προσπάθεια αποφυγής της κρατικοποίησης
Απρόθυμη να κρατικοποιήσει τη Royal Bank of Scotland Group εμφανίζεται η βρετανική κυβέρνηση, μετά την ανακοίνωση από της τράπεζας για τις υψηλότερες ζημίες στην ιστορία της βρετανικής επιχειρηματικής ζωής.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, κ. Alistair Darling, "γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχει καλύτερη διαχείριση των τραπεζών όταν αυτές διοικούνται από επιχειρηματίες και όχι από το κράτος. Υπενθυμίζεται ότι το βρετανικό δημόσιο κατέχει το 70% της τράπεζας.

Πάντως η RBS, έπειτα από αντίστοιχη συμφωνία με το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών, ανακοίνωσε ότι θα "προσφέρει" περί τα 6 δισ. στερλίνες (8,7 δισ. δολάρια) σε δάνεια προς καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Η μετοχή του ομίλου υποχώρησε 67% στη χθεσινή συνεδρίαση της λονδρέζικης αγοράς, ενώ αποτέλεσε το βαρίδι που οδήγησε σε κάθετη πτώση σχεδόν το σύνολο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

"Θα αποτελέσουμε το πρώτο ινδικό χοιρίδιο (πειραματόζωο) της επιχειρηματικής ζωής", παραδέχθηκε ο επικεφαλής της RBS, κ. Stephen Hester, ο οποίος τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα νέα δάνεια θα δοθούν "σε επιχειρήσεις και σε καταναλωτές με υψηλό επίπεδο πιστοληπτικής αξιοπιστίας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v