Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική & πετρελαϊκή στήριξη στις ευρωαγορές

Σε τροχιά ανόδου κινούνται οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με στήριξη από τις μετοχές τραπεζικών και πετρελαϊκών ομίλων και στον απόηχο των κερδών Wall Street αλλά και Ασίας. Κέρδη 1,43% για τον DAX.

Σε πορεία ανάκαμψης οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με την στήριξη να καταφθάνει από τις μετοχές πετρελαϊκών ομίλων, καθώς ο «μαύρος χρυσός» επιστρέφει σε ανοδική πορεία αλλά και τραπεζικούς τίτλους, μετά το «σφυροκόπημα» των τελευταίων ημερών.

Κέρδη 2,3% για την Total, με τον τίτλο της Xstrata να ενισχύεται 4%,ενώ οι τράπεζες επιστρέφουν σε ανοδική τροχιά με «κλασσικότερο» παράδειγμα τη μετοχή της Societe Generale, η οποία σημειώνει κέρδη 7,5%.

Η ανάκαμψη, κυρίως, των τραπεζικών μετοχών καταφθάνει μετά από σειρά συνεδριάσεων κατά την διάρκεια των οποίων οι επενδυτές προχώρησαν σε ανελέητες ρευστοποιήσεις τίτλων χρηματοοικονομικών ομίλων. Άμεσο αποτέλεσμα κορυφαίοι τραπεζικοί οργανισμοί της Ευρώπης να έχουν απολέσει από 20% έως και 75% της αξίας κεφαλαιοποίησής τους από τις αρχές του 2009.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,43%, αγγίζοντας τις 4.372 μονάδες. Άνοδο 1,44% για τον FTSE 100 στις 4.118 μονάδες, ενώ κατά 1,89% υψηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 2.960 μονάδες.

Ανοδική αντίδραση καταγράφηκε και στις ασιατικές αγορές, στον απόηχο της Wall Street, αλλά και με στήριξη από τραπεζικούς τίτλους. Κέρδη 1,90% για Nikkei.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v