Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα υποχώρηση στις ευρωαγορές

Τρίτη μέρα πτώσης για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να συνεχίζουν να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από τις τράπεζες καθώς θεωρούν ότι ο χρηματοοικονομικός κλάδος θα παραμείνει το μεγαλύτερο θύμα της κρίσης.

Τρίτη διαδοχική μέρα πτώσης για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να συνεχίζουν να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από τις τράπεζες καθώς θεωρούν ότι ο χρηματοοικονομικός κλάδος θα παραμείνει το μεγαλύτερο θύμα της κρίσης.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,64% στις 184,52 μονάδες με τις απώλειες έτους να διαμορφώνονται στο 7,1%.

Συγκεκριμένα στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 0,77% διαμορφωμένος στις 4.059,88 μονάδες ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησε και το χρηματιστήριο στη Γαλλία. Ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,67% στις 2.905.57 μονάδες ενώ ο δείκτης DAX σημείωσε κέρδη ύψους 0,50% στις 4.261,15 μονάδες.

Ο τίτλος της Barclays κατά τη διάρκεια της ημέρας έφτασε να υποχωρεί μέχρι και 35% καθώς διογκώνονταν οι φήμες στην αγορά, ότι η βρετανική τράπεζα θα αναγκαστεί να ζητήσει κρατική βοήθεια. Το τέλος της συνεδρίασης βρήκε την μετοχή χαμηλότερα κατά 11%. Σημειώνεται ότι εντός του μήνα, η μετοχή έχει απολέσει το 58% της αξίας της.

Αντίθετα, ως εντυπωσιακή κρίνεται η άνοδος ύψους 12% της μετοχής της Ericsson κατόπιν ανακοίνωσης ότι συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την προσπάθεια της για περαιτέρω περιορισμό του κόστους παραγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v