Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Google: Πτώση κερδών 68% στο Q4

Παρά την κάθετη πτώση κατά 68% των κερδών της Google στο δ΄ τρίμηνο 2008, ο όμιλος κατόρθωσε να ξεπεράσει τις προβλέψεις της αγοράς, με αποτέλεσμα την άνοδο της μετοχής 2,5% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall.

Google: Πτώση κερδών 68% στο Q4
Παρά την κάθετη πτώση κατά 68% των κερδών της Google στο δ΄ τρίμηνο 2008, ο όμιλος κατόρθωσε να ξεπεράσει τις προβλέψεις της αγοράς, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της μετοχής του 2,5% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 382,4 εκατ. δολάρια ή 1,2 δολάριο ανά μετοχή, ενώ εξαιρουμένου του κόστους ήταν 5,10 δολάρια ανά μετοχή, δηλαδή υψηλότερα από τη μέση πρόβλεψη της αγοράς ότι θα φτάσουν στα 4,96 δολάρια.

Η πτώση στα κέρδη αποδίδεται στην απομείωση ενεργητικού ύψους 1,09 δισ. δολαρίων για την AOL και την Clearwire Corp.

Οι πωλήσεις -εξαιρουμένων των κερδών που πέρασαν σε συνεργαζόμενες εταιρίες- έφτασαν στα 4,22 δισ. δολάρια και αυτές υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς για διαμόρφωση στα 4,13 δισ. δολάρια. Ο συνολικός κύκλος εργασιών ενισχύθηκε 18%, στα 5,70 δισ. δολάρια.

Παράλληλα η Google ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους υπαλλήλους της να διαπραγματεύονται τα stock options που διαθέτουν, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τη διάθεσή τους για εργασία αλλά και για να προσελκύσει νέα ταλέντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v