Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση σε ευρωαγορές-Πτώση 0,2% για DAX

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να προχωρούν στη «δεύτερη ανάγνωση» των επιχειρηματικών μεγεθών που ανακοινώθηκαν σήμερα. Πτώση 0,2% για DAX.

Σε διαδικασία σταθεροποίησης βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν περισσότερο προσεκτικά τα οικονομικά στοιχεία κορυφαίων εταιρειών που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η μείωση θέσεων εργασίας εξακολουθεί να «κατέχει» κορυφαία θέση στην ειδησεογραφία, καθώς περικοπή θέσεων ανακοινώθηκε σήμερα από Royal Philips Electronics (6.000), Corus (3.500) και ING (7.000).

Οι μειώσεις θέσεων εργασίας και ως εκ τούτου του κόστους λειτουργίας δρα θετικά για την πορεία των μετοχών εταιρειών που τις ανακοινώνουν. Κέρδη 6,1% για Royal Philips Electronics και 8,4% για ING.

Ράλι για τον τίτλο της Barclays (24,9%), η οποία παρά την εκτίμηση για απομειώσεις 11 δισ. δολαρίων το 2008, τόνισε ότι δεν έχει ανάγκη νέων κεφαλαίων, είτε με μορφή «ένεσης» από το βρετανικό δημόσιο, είτε μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 σημειώνει οριακές απώλειες 0,29% στις 4.166 μονάδες, με τον FTSE 100 να κινείται 0,50% υψηλότερα στις 4.072 μονάδες και τον CAC 40 να σημειώνει κέρδη 0,15% στις 2.853 μονάδες.

Ιδιαίτερα υποτονικό το ενδιαφέρον στις ασιατικές αγορές, καθώς εκ των κορυφαίων σε λειτουργία βρέθηκε μόνο το χρηματιστήριο του Τόκιο, με τον Nikkei να υποχωρεί 0,8%. Οι υπόλοιπες αγορές παρέμειναν κλειστές, λόγω του εορτασμού του Νέου Σεληνιακού Έτους στην Ασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v