Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Κόκκινο φόντο" στις ασιατικές αγορές

Με απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα για τις ασιατικές αγορές, καθώς τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία και οι απώλειες της Wall επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα. Σε τράπεζες, τεχνολογία οι μεγαλύτερες πιέσεις.

Αρνητικό ξεκίνημα τόσο για την εβδομάδα όσο και για τον Φεβρουάριο στις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις μετοχών τεχνολογικών και χρηματοοικονομικών ομίλων, καθώς οι ανησυχίες για το «βάθος και την διάρκεια» της ύφεσης παραμένουν.

Πτώση 16% για τον τίτλο της Hitachi, ενώ 6,6% χαμηλότερα κινήθηκε η μετοχή της Mizuho.

«Τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται είναι όλο και πιο απογοητευτικά», δηλώνει στο Bloomberg ο κ. Chris Hall, διαχειριστής κεφαλαίων δύο δισ. δολαρίων για την Argo Investments, «οι επενδυτές είναι εξαιρετικά νευρικοί».

Πτώση 2,3% για τον ευρύτερο ασιατικό δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο δύο προς επτά και τον δείκτη να έχει υποχωρήσει 9,4% από την αρχή του 2009.

Απώλειες 1,50% για τον Nikkei, ενώ σε ανάλογη πορεία κινούνται οι αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας, με τους δείκτες ASX και Kospi να υποχωρούν 1,22% και 1,30% αντίστοιχα. Σαφώς πολύ πιο ισχυρές οι πιέσεις για την αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον Hang Seng να αποδυναμώνεται 3,37%.

Επιστροφή στην ενεργό δράση για την κινεζική αγορά, με ανοδική πορεία, καθώς ο δείκτης Shanghai Composite σημείωνε κέρδη 0,86%.

Σε πτωτική τροχιά βρέθηκε η Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Ο Dow Jones, που κράτησε τις 8000 μονάδες, υποχώρησε 1,82% στις 8.000,46 μονάδες, ο S&P 2,28% στις 825,88 μονάδες και ο Nasdaq 2,08% στις 1.476,42 μονάδες. Σε μηνιαία βάση ο Dow Jones υποχώρησε τον Ιανουάριο 8,8%, ο S&P 8,6% και ο Nasdaq 6,4%.

Πιέσεις ασκούνται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX να υποχωρεί 1,27%, τον FTSE 100 να κινείται 0,82% χαμηλότερα και τον CAC 40 να σημειώνει πτώση της τάξης του 1,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v