Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαία κέρδη 4,5% για Stoxx 600

Ανέκαμψαν στο κλείσιμο των συνεδριάσεων οι αγορές καθώς η συμφωνία μεταξύ της BNP Paribas και της Fortis σε συνδυασμό με τη μείωση του τιμήματος εξαγοράς της Roche στην Genentech, ώθησαν τους επενδυτές σε επιλεκτικές αγορές.

Ανέκαμψαν στο κλείσιμο των συνεδριάσεων οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς η συμφωνία μεταξύ της BNP Paribas και της Fortis σε συνδυασμό με τη μείωση του τιμήματος εξαγοράς που προσφέρει η Roche στην Genentech ώθησαν τους επενδυτές σε επιλεκτικές αγορές.

Από το πρωί οι ευρωαγορές δέχονταν ισχυρές πιέσεις από τους επενδυτές εξαιτίας δύο διαδοχικών (απογοητευτικών) ανακοινώσεων της Ευρωπαικής Ένωσης όπου η μία αφορούσε τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη και η δεύτερη την ανεργία.

Συγκεκριμένα, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1999 υποχώρησε ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, ενώ σε υψηλό διετίας αυξήθηκε η ανεργία.

Ο ευρωπαικός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε οριακά κέρδη 0,2% στις 191,23 μονάδες με τα εβδομαδιαία κέρδη του δείκτη να διαμορφώνονται στο 4,5%.

Αναλυτικά, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε απώλειες ύψους 0,97% διαμορφωμένος στις 4.149,64 μονάδες ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησαν και τα χρηματιστήρια σε Γερμανία και Γαλλία. Ο δείκτης DAX έκλεισε με πτώση 2,03% στις 4.338,35 μονάδες και ο CAC 40 χαμηλότερα κατά 1,19% στις 2.973,92 μονάδες.


Η Hypo Real Estate AG κατέγραψε απώλειες 12% καθώς ενισχύονται οι φήμες ότι η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε εξαγορά της.

Η μετοχή της BHP Billiton σημείωσε απώλειες ύψους 7,5%, η Xstrata plc έκλεισε χαμηλότερα κατά 12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v