Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στην Ευρώπη -Ήπια πτώση σε futures

Η νευρικότητα για την επικείμενη ανακοίνωση του ΑΕΠ των ΗΠΑ επισκιάζει την νέα συμφωνία BNP-Fortis αλλά και τη νέα προσφορά Roche για την Genentech. Οριακά χαμηλότερα τα futures της Wall.

Η είδηση της νέας συμφωνίας μεταξύ της BNP Paribas και της Fortis, η επανέναρξη του προγράμματος πώλησης περιουσιακών στοιχείων της Rio Tinto και η μείωση του τιμήματος που προσφέρει η Roche για την εξαγορά της Genentech παρέχουν κάποια στήριξη στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η μεταβλητότητα κατά την σημερινή συνεδρίαση είναι έντονη, καθώς Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι άνοιξαν με μικρή άνοδο, έφθασαν να καταγράφουν απώλειες έως και 0,9%, κέρδη μεγαλύτερα του 1% λίγη ώρα αργότερα, για να κινηθούν σαφώς χαμηλότερα από τις 14:15 και μετά.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,9%, ενώ περίπου 1,9% χαμηλότερα κινούνται ο δείκτης DAX 30 της Φρανκφούρτης και ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα με ήπιες απώλειες 0,3-0,4% δείχνουν τα παράγωγα της αμερικανικής αγοράς και για τους τρείς δείκτες, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του ΑΕΠ δ' τριμήνου αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα εταιριών όπως η Procter & Gamble, η Invesco και η Honda.  

Πτωτικά κινήθηκαν νωρίτερα οι περισσότερες ασιατικές αγορές, με τις τραπεζικές και τεχνολογικές μετοχές να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, καθώς η μείωση-ρεκόρ της ιαπωνικής βιομηχανικής παραγωγής καθώς και οι προβλέψεις των ιαπωνικών για χαμηλότερη κερδοφορία και οι ανακοινώσεις για απολύσεις, επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκε η ιαπωνική αγορά, με τον δείκτη Nikkei να κλείνει με πτώση της τάξης του 3,12% στις 7.994,05 μονάδες. Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού κατέγραψε πτώση της τάξης του 2,1%, ενώ με πτώση της τάξης του 0,38% έκλεισε ο δείκτης Kospi, στις 1.162,11 μονάδες. Υψηλότερα κατά 0,41% έκλεισε ο δείκτης ASX της Αυστραλίας στις 3.340,70 μονάδες, ενώ κέρδη 0,32% έγραψε ο δείκτης Hang Seng στις 13.196,89 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v