Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικό & τραπεζικό ράλι στην Ευρώπη

Η ανακοίνωση κερδών καλύτερων των αναμενόμενων από τους αναλυτές των SAP και Yahoo, αλλά και μία ακόμη ισχυρή συνεδρίαση ανόδου των τραπεζικών μετοχών, οδηγεί υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές.

Η τεχνολογία αναλαμβάνει την σκυτάλη της ανόδου στην Ευρώπη, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων καλύτερων των εκτιμήσεων από SAP και Yahoo, ενώ στα «συν» και η μείωση 3.000 θέσεων εργασίας από την SAP.

Παράλληλα οι τράπεζες συνεχίζουν το ράλι των τελευταίων ημερών, καθώς ενισχύεται η φήμη ότι στις ΗΠΆ θα δημιουργηθεί μία «κακή τράπεζα», της οποίας βασικός στόχος θα είναι η «απορρόφηση» όλων των τοξικών παγίων από το χρηματοοικονομικό σύστημα της χώρας.

Κέρδη 7% για τον τίτλο της SAP, ενώ κατά 4,5% υψηλότερα κινείται η μετοχή της Yahoo στην αγορά της Φρανκφούρτης. Κέρδη 8,6% για την γερμανική Schneider Electric, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν προχωρά σε μείωση του μερίσματός της.

Σταθερά σε διαδικασία ράλι οι τραπεζικές μετοχές, με την Barclays να ενισχύεται 8,8%, την Royal Bank of Scotland να σημειώνει κέρδη 9,6%. Άνοδος 12,3% για την Deutsche Bank, «έκρηξη» 35,5% για Lloyds, ενώ κέρδη 10,4% καταγράφει η BNP Paribas.

Στο 1,% τα κέρδη για τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, ο οποίος έχει υποχωρήσει 48% από την αρχή του 2008 έως και σήμερα, υπό τη «δαμόκλειο σπάθη» της πιστωτικής κρίσης.

Άνοδος της τάξης του 2,5% για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 4.431 μονάδων, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 1,51% στις 4.257 μονάδες. Κατά 2,08% υψηλότερα στις 3.016 μονάδες κινείται ο CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v