Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

PwC:Σε χαμηλό 6ετίας η επιχειρηματική εμπιστοσύνη

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2003 έχει υποχωρήσει η επιχειρηματική εμπιστοσύνη για τις προοπτικές τόσο των εταιριών όσο και της οικονομίας, σύμφωνα με τη 12η έρευνα "Global CEO Survey", της PriceWaterhouseCoopers.

PwC:Σε χαμηλό 6ετίας η επιχειρηματική εμπιστοσύνη
Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2003 έχει υποχωρήσει η επιχειρηματική εμπιστοσύνη σχετικά με τις προοπτικές τόσο των εταιριών όσο και της οικονομίας, σύμφωνα με τη 12η έρευνα "Global CEO Survey", της PriceWaterhouseCoopers.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η PwC, μόλις το 21% των επικεφαλής που συμμετείχαν στην έρευνα εμφανίστηκε αισιόδοξο για την πορεία της επιχειρηματικής κερδοφορίας στο επόμενο 12μηνο. Το αντίστοιχο ποσοστό στην έρευνα του 2008 είχε φτάσει στο 50%.

Περισσότεροι από 25% των CEO εμφανίζονται ιδιαίτερα απαισιόδοξοι για τις προοπτικές των επιχειρήσεων εντός του 2009, ενώ η ανάκαμψη θα είναι αργή και σταδιακή για την επόμενη τριετία.

Η απαισιοδοξία επικρατεί ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριότητας ή γεωγραφικής περιοχής. Μόλις το 15% των συμμετεχόντων στις ΗΠΑ και στη Δ. Ευρώπη εμφανίστηκε αισιόδοξο, ενώ σε ΕΜΕΑ το ποσοστό έφτασε στο 21%, στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού στο 31% και στη Λ. Αμερική στο 21%.

ταχύτητα και η σφοδρότητα της ύφεσης έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία των κορυφαίων στελεχών των επιχειρήσεων και έχει οδηγήσει σε πραγματική κρίση την επιχειρηματική εμπιστοσύνη", τονίζει ο κ. Samuel DiPiazza Jr., κορυφαίο στέλεχος της PriceWaterhouseCoopers.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v