Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιστροφή τάσεων στην Ευρώπη

Η ισχυρή υποχώρηση στις μετοχές πετρελαϊκών και μεταλλευτικών ομίλων, αντιστρέφει τις τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες περνούν σε «αρνητικό έδαφος», ξεχνώντας τις θετικές ειδήσεις από IFO- Siemens. Απώλειες DAX 0,5%.

Οι αρκούντως ισχυρές πιέσεις που ασκούνται σε μετοχές πετρελαϊκών και μεταλλευτικών ομίλων ήταν αρκετές για να αντιστρέψουν πλήρως το θετικό κλίμα που είχαν δημιουργήσει στις ευρωπαϊκές αγορές, οι ανακοινώσεις από IFO και Siemens.

Αποτέλεσμα οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί δείκτες να «χάνουν» όλα τα αρχικά τους κέρδη και να περνούν στο «κόκκινο», παρά το γεγονός ότι ο δείκτης IFO κινήθηκε ανοδικά στη Γερμανία τον Ιανουάριο (παρά τις προβλέψεις για πτώση του), ενώ η Siemens (3%) ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα του αναμενόμενου.

Απώλειες 2,6% για Royal Dutch Shell, στο 1,08% για BP, ενώ σε ανάλογη πορεία κινούνται οι μετοχές Rio Tinto και BHP Billiton, με πτώση 2,6% και 2,4% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα σταθερά ανοδικά εξακολουθούν να κινούνται οι μετοχές αρκετών τραπεζικών ομίλων, με την Barclays να ενισχύεται 7,4%, την Royal Bank of Scotland να καταγράφει κέρδη 10,3% και την BNP Paribas να κινείται 0,7% υψηλότερα.

Απώλειες 0,53% για τον DAX 30 στις 4.303 μονάδες, με τον FTSE 100 να κινείται 1,19% χαμηλότερα στο επίπεδο των 4.160 μονάδες και τον CAC 40 να υποχωρεί 0,71% στις 2.934 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v