Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

IFO και Siemens «στηρίζουν» τις ευρωγορές

Η διαμόρφωση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO στη Γερμανία υψηλότερα του αναμενόμενου τον Ιανουάριο και η διαμόρφωση των κερδών της Siemens ισχυρότερα των προβλέψεων στηρίζουν τις επενδυτικές διαθέσεις για αγορές.

Η, έστω και οριακή, άνοδος του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO στη Γερμανία τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν υποχώρησή του και τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη της Siemens είναι αρκετά για να διατηρήσουν την αγοραστική διάθεση των επενδυτών στις ευρωαγορές.

Στο 4% ενισχύεται η μετοχή της Siemens, ενώ σε ανοδική πορεία κινούνται και οι περισσότερες ευρωπαϊκές τράπεζες. Άνοδος 11,2% για την Barclays, πλησίον του 15,8% για την Royal Bank of Scotland, ενώ 2,8% υψηλότερα κινείται η BNP Paribas.

Στο 0,2% τα κέρδη για τον ευρύτερο πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 188,4 μονάδων, ενώ κέρδη 0,26% σημειώνει ο DAX 30 στις 4.338 μονάδες. Ανοδική κίνηση και για τον CAC 40, με κέρδη 0,07% στις 2.957 μονάδες.

Στον αντίποδα πιέσεις ασκούνται στη βρετανική αγορά, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,43% στις 4.190 μονάδες. Παράγοντας πιέσεων και η σημαντική πτώση ο τίτλος της British Land (-3,8%), λόγω σύστασης της Goldman Sachs για πώληση της μετοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v