Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρελαϊκές πιέσεις σε Ευρώπη-Ανοδικά τα futures

Η διατήρηση των πιέσεων σε πετρελαϊκές και μεταλλευτικές μετοχές οδηγεί χαμηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ αντίθετα ανοδικές τάσεις επικρατούν στα futures της Wall Street. Πτώση 0,85% για DAX.

Σταθερά σε πτωτική πορεία κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, πιεζόμενες από τις σημαντικές απώλειες που σημειώνονται στις μετοχές πετρελαϊκών και μεταλλευτικών ομίλων.

Στον αντίποδα σταθερά ανοδικά –αν και με σαφή περιορισμό κερδών- εξακολουθούν να κινούνται οι μετοχές τραπεζικών ομίλων, ενώ στο ίδιο «μήκος» κύματος και ο τίτλος της Siemens (3,5%) μετά την ανακοίνωση μεγεθών καλύτερων των αναμενόμενων από τους αναλυτές.

Πτώση 2,8% για Royal Dutch Shell, 2,4% για την BP, ενώ διευρύνουν τις απώλειές τους BHP Billiton και Rio Tinto, με αποδυνάμωση 1,48% και 2,48% αντίστοιχα.

Αντίθετα ανοδική κίνηση για την Barclays στο 0,9%, με την Royal Bank of Scotland να κινείται 9,6% υψηλότερα και την Lloyds να ενισχύεται 5,67%.

Πτώση 0,85% για τον DAX 30 στις 4.289 μονάδες, με τον FTSE 100 να δέχεται ισχυρότερες πιέσεις –δεδομένης και της βαρύτητας σε αυτών μεταλλευτικών και πετρελαϊκών τίτλων- με απώλειες 1,52% στις 4.145 μονάδες. Απώλειες 1,01% για CAC 40 στις 2.925 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να σημειώνει κέρδη 0,51%. Στο 0,54% η άνοδος για τον S&P 500 και οριακά υψηλότερα κατά 0,08% κινείται ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο και του δείκτη μεταποίησης που καταρτίζει η Richmond Fed για τον ίδιο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v