Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Texas Instruments: Πτώση κερδών στο Q4

Πτωτικά κινήθηκαν τα κέρδη δ΄ τριμήνου του δεύτερου μεγαλύτερου κατασκευαστή επεξεργαστών στις ΗΠΑ, Texas Instruments, με τη μετοχή να ενισχύεται 5%, μετά την ανακοίνωση για μείωση του εργατικού δυναμικού.

Texas Instruments: Πτώση κερδών στο Q4
Πτωτικά κινήθηκαν τα κέρδη δ΄ τριμήνου του δεύτερου μεγαλύτερου κατασκευαστή επεξεργαστών στις ΗΠΑ Texas Instruments, με τη μετοχή να ενισχύεται 5%, μετά την ανακοίνωση για μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 12%.

Τα κέρδη υποχώρησαν στα 107 εκατ. δολάρια ή οκτώ σεντς ανά μετοχή, ενώ εξαιρουμένων εκτάκτων αναγκών διαμορφώθηκαν στα 21 σεντς, ξεπερνώντας τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών που τα τοποθετούσε στα 12 σεντς ανά μετοχή.

Παράλληλα, ο όμιλος ανακοίνωσε τη μείωση κατά 12% του εργατικού του δυναμικού. Αυτό αφορά στην απόλυση 8.000 εργαζομένων και στην πραγματοποίηση εθελουσίας εξόδου για ακόμη 1.600 υπαλλήλους

Επίσης, για το τρέχον α΄ τρίμηνο η Texas Instrument αναμένει ζημίες έως 11 σεντς ανά μετοχή και πωλήσεις που θα κυμανθούν από 1,62 έως 2,12 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει κέρδη 3 σεντς ανά μετοχή και πωλήσεις 2,08 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v