Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ωθηση ευρωαγορών από κέρδη και... αισιοδοξία

Σε ανοδική πορεία οι ευρωπαϊκές αγορές, στηριζόμενες σε μετοχές επιχειρήσεων που ανακοίνωσαν κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων. Στο 1,88% η άνοδος για τον DAX, "επιστροφή" στις 3.000 μονάδες για CAC 40.

Έντονα ανοδική κίνηση για τις ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο της αντίστοιχης πορείας της Wall Street και ασιατικών αγορών, ενώ στηρίζονται και στην ανακοίνωση οικονομικών μεγεθών καλύτερων των αναμενόμενων από κορυφαίους ομίλους.

Ισχυρή άνοδος στο 7% για τον τίτλο της SAP, η οποία ικανοποίησε τόσο με τα κέρδη δ’ τριμήνου όσο και με την ανακοίνωση για μείωση τουλάχιστον 3.000 θέσεων εργασίας.

Την ίδια στιγμή –τουλάχιστον στη σημερινή συνεδρίαση- οι επενδυτές εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις θα πράξουν το παν για να στηρίξουν προβληματικές εταιρείες και κυρίως τραπεζικούς ομίλους.

Σε αυτό το πλαίσιο και σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς του 70% της Hypo Real Estate. Εάν προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση θα είναι η πρώτη εθνικοποίηση στη Γερμανία μετά από 80 χρόνια.

Επιστροφή υψηλότερα από τις 3.000 μονάδες για τον CAC 40, ο οποίος διαμορφώνεται στις 3000,24 μονάδες με κέρδη 1,57%. Στο 1,88% η άνοδος για τον DAX 30 στις 4.404 μονάδες, ενώ 1,15% υψηλότερα κινείται ο FTSE 100 στις 1,15%.

Ανοδική κίνηση για τις ασιατικές αγορές που λειτούργησαν σήμερα, με τον Nikkei να ενισχύεται 0,5%. Δυναμική επιστροφή για την αγορά της Ν. Κορέας με τον δείκτη Kospi να ενισχύεται σχεδόν 6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v