Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Η υποχώρηση των δεικτών της Wall Street σε συνδυασμό με την αδυναμία του χρηματοοικονομικού κλάδου, οδήγησαν σε χαμηλότερα επίπεδα τις μεγαλύτερες ασιατικές αγορές. Απώλειες Nikkei 1,1%, 0,9% για Κίνα.

Η υποχώρηση των δεικτών της Wall Street σε συνδυασμό με την αδυναμία του χρηματοοικονομικού κλάδου, οδήγησαν σε χαμηλότερα επίπεδα τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις.

Αντιθέτως, κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές του ναυτιλιακού και του μεταλλευτικού κλάδου, καθώς η Κίνα διευρύνει τα μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας της, κόβοντας ορισμένους δασμούς για τις πρώτες ύλες και τις εισαγωγές εξαρτημάτων.

Απώλειες 0,4% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο τέσσερα προς πέντε. Στο 1,11% η πτώση για τον Nikkei, ενώ σε πορεία αποδυνάμωσης κινήθηκαν οι αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας με τους δείκτες ASX και Kospi να υποχωρούν 0,27% και 1,46% αντίστοιχα.

Πτωτική κίνηση και για την αγορά της Κίνας, με τον Shanghai Composite να κινείται 0,94% χαμηλότερα, ενώ στον αντίποδα σε θετική τροχιά κινήθηκε το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, όπου ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,80%.

Οι ασιατικές αγορές ακολούθησαν το παράδειγμα της Wall Street, η οποία κινήθηκε πτωτικά στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 1,51% στις 7.956,66 μονάδες, ο S&P 0,75% στις 832,21 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε σταθεροποιητικά (-0,08%) στις 1.515,05 μονάδες.

Πιέσεις ασκούνται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί κατά 1,6%, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται 1,4% και τον CAC 40 να σημειώνει απώλειες 2,1%. Οι σημερινές συνεδριάσεις ΕΚΤ και Τράπεζας της Αγγλίας θα βρεθούν σήμερα στο προσκήνιο, με την αγορά να έχει προεξοφλήσει, διατήρηση αμετάβλητων των επιτοκίων στην ευρωζώνη στο 2% και μείωση του βασικού επιτοκίου της Βρετανίας κατά 50 μονάδες βάσης στο 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v