Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Υποχώρησαν οι ευρωαγορές καθώς η επιβράδυνση της ιαπωνικής οικονομίας όσο και η πρόβλεψη ότι η Βρετανία θα υποστεί σημαντική ύφεση, ώθησε τους επενδυτές σε ρευστοποιήσεις. Αργία στη Wall.

Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι ευρωαγορές καθώς η μεγαλύτερη επιβράδυνση της ιαπωνικής οικονομίας από το 1974 σε συνδιασμό με τις προειδοποιήσεις ότι η βρετανική οικονομία θα γνωρίσει τη χειρότερη ύφεση των τελευταίων τριών δεκαετιών, ώθησε τους επενδυτές σε νέες ρευστοποιήσεις. 

Παράλληλα, η αργία στην Wall Street, λόγω του εορτασμού στην μνήμη του George Washington, περιόρισε το επενδυτικό ενδιαφέρον και επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 1,23%, στις 188,92 μονάδες, την πέμπτη καθοδική σε σύνολο έξι διαδοχικών συνεδριάσεων.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε πτώση 1,31% διαμορφωμένος στις 4.134,75 μονάδες ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησαν και τα χρηματιστήρια σε Γερμανία και Γαλλία. Ο δείκτης DAX έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,06% στις 4.366,64 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε απώλειες 1,19% στις 2.962,22 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 6% έκλεισε ο τίτλος της Deutsche Bank, μετά από έκθεση της JPMorgan, στην οποία αναφέρεται ότι η τράπεζα έχει ανάγκη επιπλέον πέντε δισ. ευρώ.

Ισχυρές πιέσεις δέκτηκε και ο τίτλος της Lloyds, σημειώνοντας πτώση 8% και της Barclays με απώλειες 3,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v