Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα ευρωαγορών -futures Wall

Σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζουν οι ευρωαγορές μετά την πρωινή άνοδο, ενώ και τα futures της Wall κινούνται σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κατόπιν αρχικής ανόδου. Αισθητή ανάκαμψη στις τράπεζες.

Σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζουν οι ευρωαγορές μετά την πρωινή άνοδο, ενώ και τα futures της Wall κινούνται σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κατόπιν αρχικής ανόδου.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν το πρωί ανοδικά, καθώς επικράτησαν ελπίδες ότι οι κρατικές παρεμβάσεις θα κατορθώσουν να προκαλέσουν εκτόνωση της κρίσης.

Ο δείκτης FTSE αυτή την ώρα υποχωρεί 0,39% στις 4.185 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,34% στις 4.422 μονάδες και ο CAC κερδίζει 1,28% στις 2.997 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη παρουσιάζουν οι τραπεζικοί τίτλοι, καθώς φημολογείται ότι στο αμερικανικό πρόγραμμα διάσωσης θα περιληφθούν κεφάλαια για την στήριξη των κατόχων στεγαστικών δανείων.

Ανοδος εκδηλώνεται και στους κλάδους ενέργειας, μετά την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου.

Στις αμερικανικές συναλλαγές, θα επιδράσουν στην ψυχολογία η μακροοικονομική ανακοίνωση για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Φεβρουαρίου καθώς και η εταιρική ανακοίνωση για τα αποτελέσματα δ΄τριμήνου της Pepsico.

Αυτή την ώρα, οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται άνοδο 0,10% με 0,50% για τους βασικούς δείκτης στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Τα κέρδη των 574 εισηγμένων εταιριών της δυτικής Ευρώπης που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει αποτελέσματα δ΄τριμήνου ήταν μειωμένα κατά 65% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η Barclays ενισχύεται 4,1% και η ING 2,4%.

Η ThyssenKrupp αντιδρά με άνοδο 4,4% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, που έδειξαν πτώση κερδών 59% στα 168 εκατ. ευρώ.

Η STMicroelectronics κερδίζει 5,5% κατόπιν αναβάθμισης από την UBS σε «ουδέτερη».

Η Air France κερδίζει 4,5% κατόπιν ανακοίνωσης μείωσης θέσεων εργασίας.

Η Michelin κερδίζει 2,9% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων και η Pernod 6,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v