Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bύθισε τις ευρωαγορές το νέο πακέτο Obama

Ισχυρή πτώση κατέγραψαν οι ευρωαγορές καθώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι το νέο σχέδιο διάσωσης από την κυβέρνηση Obama ίσως να μην είναι αρκετό ώστε να αποτρέψει την παρατεταμένη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Ισχυρή πτώση κατέγραψαν οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, την πρώτη μετά από τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι το νέο σχέδιο διάσωσης της κυβέρνησης Obama ίσως να μην είναι αρκετό ώστε να αποτρέψει την παρατεταμένη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Αναλυτικά, ο Stoxx 600 σημείωσε υποχώρηση 2,77%, στις 193,82 μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι απώλειες του ευρωπαϊκού δείκτη διευρύνθηκαν αμέσως μόλις ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner ανακοίνωσε ότι το σχέδιο διάσωσης των τραπεζών είναι πιθανό να ξεπεράσει συνολικά, τα 1 τρις. δολάρια μέσω συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η ανακοίνωση αυτή μάλλον απογοήτευσε, παρά ενθουσίασε τους αναλυτές που προσάπτουν στον υπουργό οικονομικών, απουσία νέων πρωτοβουλιών.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε σημαντική πτώση 2,19% διαμορφωμένος στις 4.213,08 μονάδες ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησαν και τα χρηματιστήρια σε Γερμανία και Γαλλία. Ο δείκτης DAX έκλεισε χαμηλότερα κατά 3,46% στις 4.505,54 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε απώλειες 3,64% στις 3.020,75 μονάδες.

Η Volvo υποχώρησε 4% κατόπιν υποβάθμισης σε «sell» από την Citigroup.

H Daimler, η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία πολυτελών αυτοκινήτων παγκοσμίως, κατέγραψε πτώση 6,8%, ενώ αντίστοιχα σημαντική υποχώρηση σημείωσε και η BHP Billiton κατά 4,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v