Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπό πίεση οι τράπεζες στην Ευρώπη

Μία ακόμη συνεδρίαση σημαντικών πιέσεων για τις τραπεζικές μετοχές, οδηγεί χαμηλότερα τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς δείκτες, με τους επενδυτές να έχουν στρέψει το βλέμμα στην Ουάσιγκτον. Πτώση 0,6% για DAX.

Η αναβολή ανακοίνωσης του «πακέτου» στήριξης των τραπεζών από τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Timothy Geithner αλλά και η επικείμενη ψήφιση στην Γερουσία του προγράμματος των 825 δισ. του Barack Obama «κρατά αιχμάλωτους» τους επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η έλλειψη σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων επί ευρωπαϊκού εδάφους στρέφει, ούτως ή άλλως το ενδιαφέρον των επενδυτών στις ΗΠΑ, οι οποίοι ευελπιστούν ότι στην αυριανή (10/2) ψηφοφορία στη Γερουσία θα υπάρξει υπερψήφιση του νέου προγράμματος στήριξης.

Διττή η ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών 2008 από την Barclays, με τον όμιλο να κατορθώνει να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών και να σημειώνει πτώση κερδών 1%. Πτωτική, όμως, η κίνηση για τη μετοχή, η οποία αποδυναμώνεται 1%.

Απώλειες 2,7% για τον τίτλο της Credit Suisse, η οποία ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου 2008 την Τετάρτη 11/2, με πρόβλεψη ότι θα δημοσιοποιήσει ζημίες-ρεκόρ. Σε ανάλογη πορεία η μετοχή της UBS, με πτώση 1,31%, με την τράπεζα να ανακοινώνει οικονομικά μεγέθη δ’ τριμήνου αύριο Τρίτη 10/2.

Απώλειες 0,66% για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 4.614 μονάδων, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,22% στις 4.282 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,60% χαμηλότερα στις 3.104 μονάδες.

«Μικτή» εικόνα στις ασιατικές αγορές, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Απώλειες 1,6% για Nikkei, κέρδη 1,9% για Shanghai Composite.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v