Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος στην Ευρώπη - Κέρδη DAX 0,5%

Αυτοσυγκράτηση επιδεικνύουν οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για την πορεία της ανεργίας στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο. Κατά 0,5% υψηλότερα κινείται ο DAX.

Αυτοσυγκράτηση επιδεικνύουν οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για την πορεία της ανεργίας στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, ανακοίνωση η οποία πραγματοποιείται στις 15.30 ώρα Ελλάδας.

Οι αναλυτές προβλέπουν σημαντική αύξηση των ανέργων στις ΗΠΑ, με εκτίμηση ότι η ανεργία Ιανουαρίου διαμορφώθηκε στο 7,5% έναντι 7,2% που ήταν τον Δεκέμβριο του 2008.

Παράλληλα η έλλειψη σημαντικών εταιρικών ανακοινώσεων, οδηγεί τους επενδυτές σε περισσότερο προσεκτική προσέγγιση, με τον κλάδο αυτοκινητοβιομηχανίας να βρίσκεται στο επίκεντρο, μετά τόσο την υποβάθμιση της Toyota από την Moody’s όσο και την πρόβλεψη της Volvo ότι οι πωλήσεις του κλάδου στην Ευρώπη θα υποχωρήσουν φέτος 44%.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 σημειώνει κέρδη 0,50% στις 4.533 μονάδες, με τον FTSE 100 να καταγράφει κέρδη 0,55% στις 4.252 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,58% υψηλότερα στις 3.084 μονάδες.

Σε πορεία ανόδου κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, στηριζόμενες σε μετοχές τραπεζικών και τεχνολογικών ομίλων. Κέρδη 1,60% για Nikkei στο 3,8% για τον κινεζικό Shanghai Composite.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v