Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η εταιρική κερδοφορία στηρίζει τις ευρωαγορές

Ισχυρά ανοδική κίνηση για τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τα μέχρι στιγμής εταιρικά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί. Κατά 0,9% υψηλότερα ο DAX.

Ισχυρή άνοδος για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές θεωρούν θετικά τα μέχρι στιγμής ανακοινωθέντα εταιρικά αποτελέσματα, παρά το γεγονός ότι αρκετοί όμιλοι ανακοίνωσαν ζημίες ή πτώση κερδών.

Παράλληλα οι συνεχείς ανακοινώσεις για διεύρυνση των κρατικών «πακέτων» στήριξης ανά την υφήλιο, δρουν ως επιπλέον παράγοντες στήριξης για τις αγορές.

Κέρδη 4,3% για τον τίτλο της μεταλλευτικής εταιρείας Lonmin, μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από την UBS, ενώ άνοδο 5% καταγράφει ο τίτλος της BHP Billiton, καθώς ανακοίνωσε αύξηση του μερίσματός της κατά 41%.

Ισχυρά κέρδη 5,3% για την Alcatel-Lucent, καθώς φαίνεται να ικανοποιεί με την πορεία της, παρά το όγδοο διαδοχικό τρίμηνο ζημιών, ενώ στον αντίποδα ισχυρές πιέσεις ασκούνται στους τίτλους των Munich Re και Roche, οι οποίοι καταγράφουν απώλειες 9,4% και 3,1% αντίστοιχα.

Άνοδος 0,5% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, ενώ διευρύνουν τα κέρδη τους οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές. Στο 0,95% τα κέρδη για τον DAX 30 στις 4.416 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 1,04% στις 4.207 μονάδες, ενώ ο CAC 40 «επιστρέφει» υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 3.000 μονάδων, καθώς διαμορφώνεται στις 3.025 μονάδες με άνοδο 1,44%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v