Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Vodafone "ανεβάζει" τις ευρωαγορές

Με χείρα βοηθείας από την Vodafone και εν γένει από τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο οι ευρωπαϊκές αγορές επιστρέφουν σε ανοδική πορεία, με παράγοντα στήριξης και τα νέα "πακέτα"  σε Ιαπωνία-Αυστραλία. Κέρδη DAX 0,8%.

Η ανακοίνωση πωλήσεων γ’ τριμήνου καλύτερων των αναμενόμενων από την αγορά από τον κορυφαίο όμιλο κινητής τηλεφωνίας Vodafone, αλλά και οι νέες κρατικές παρεμβάσεις σε Αυστραλία και Ιαπωνία είναι αρκετές για να στηρίξουν την ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών.

Η Vodafone ενισχύεται κατά 5,4%, συμπαρασύροντας σε ανάλογη πορεία το σύνολο του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, με την France Telecom να σημειώνει κέρδη 1,9% και την Deutsche Telekom να κινείται 2,9%.

Στον αντίποδα πτωτική πορεία καταγράφει ο τίτλος της BP (-2,1%), μετά την πτώση 24% στα κέρδη δ’ τριμήνου (ή ζημίες ύψους 3,3 δισ. δολαρίων, βάσει του τρόπου μέτρησης των εταιρικών μεγεθών στις ΗΠΑ).

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,87% στις 4.308 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,42% στις 4.094 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,89% υψηλότερα στο επίπεδο των 2.954 μονάδων.

Μικτά πρόσημα επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να υποχωρεί 0,6% και την αγορά της Κίνας να διαμορφώνεται σε υψηλό επτά εβδομάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v