Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Ερωτηματικά για την "παραμονή" της στις ΗΠΑ

υΗ αμερικανική αγορά φαίνεται ότι προβληματίζει πολύ τη UBS, η οποία το 2008 είχε, σύμφωνα με δημοσίευμα των "F.T.", διαπραγματεύσεις με τη Morgan Stanley για να προχωρήσει σε πώληση της μονάδας της στις ΗΠΑ.

UBS: Ερωτηματικά για την παραμονή της στις ΗΠΑ
Η αμερικανική αγορά φαίνεται ότι προβληματίζει πολύ τη UBS, η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα των "F.T.", το 2008 είχε διαπραγματεύσεις με τη Morgan Stanley για να προχωρήσει σε πώληση της μονάδας της στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές της εφημερίδας, στόχος της UBS ήταν η πώληση της UBS Financial Services, την οποία απέκτησε το 2001 από την PaineWebber, έναντι του ποσού των 11,8 δισ. δολαρίων, αλλά τελικά οι διαπραγματεύσεις με τη Morgan έμειναν σε προκαταρκτικά στάδια και δεν προχώρησαν.

Όπως σημειώνεται στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, το όλο θέμα θέτει αρκετά ερωτηματικά για τις προθέσεις της ελβετικής τράπεζας στην αμερικανική αγορά, καθώς έχει καταγράψει υψηλές ζημίες, ενώ οι αμερικανικές αρχές ερευνούν την περίπτωση η UBS να βοήθησε πλούσιους Αμερικανούς να φοροδιαφύγουν.

Την ίδια στιγμή δημοσίευμα του Bloomberg τονίζει ότι η UBS φρόντισε να προσλάβει κορυφαίους διαχειριστές από την Goldman Sachs και τη Morgan Stanley, προσφέροντάς τους υψηλά bonuses προκειμένου να αντιμετωπίσει σειρά προβλημάτων με επενδυτές.

Βάσει ανακοίνωσης από την εκπρόσωπο Τύπου της UBS, κ. Karine Byrne, η τράπεζα προσέλαβε πέντε brokers της Goldman Sachs, οι οποίοι διαχειρίζονται κεφάλαια ύψους 4 δισ. δολαρίων και πέντε ακόμη από τη Morgan Stanley, με υπό διαχείριση κεφάλαια 2,1 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v