Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρελαϊκές πιέσεις σε Ευρώπη-Πτωτικά τα futures

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση αποδυνάμωσης για τις ευρωπαϊκές αγορές, κυρίως εξαιτίας των πιέσεων που ασκούνται στον ενεργειακό κλάδο, ενώ πτωτική πορεία ακολουθούν και τα futures της Wall Street.

Η Vodafone δεν κατόρθωσε να «συγκρατήσει» τις ευρωπαϊκές αγορές από το την δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών, καθώς τα οικονομικά μεγέθη δ’ τριμήνου της BP, «βάρυναν» περισσότερο στις συνειδήσεις των επενδυτών, οδηγώντας χαμηλότερα τον δεικτοβαρή ενεργειακό κλάδο.

Ο τίτλος του βρετανικού πετρελαϊκού ομίλου BP υποχωρεί 3,4%, ενώ απώλειες ελαφρώς υψηλότερες του 2% σημειώνουν οι μετοχές των Royal Dutch Shell και Total.

Ισχυρές πιέσεις με πτώση 18% για την μετοχή της SanDisk στην αγορά της Φρανκφούρτης, καθώς ο μεγαλύτερος όμιλος κατασκευής καρτών μνήμης για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ανακοίνωσε κέρδη χαμηλότερα των προβλέψεων.

Στον αντίποδα ανοδικές τάσεις καταγράφονται στις μετοχές τηλεπικοινωνιακών ομίλων, με τη Vodafone να ενισχύεται 6,9%. Κέρδη 2,8% για France Telecom και πλησίον του 3,8% για Deutsche Telekom.

«Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει εάν τα χειρότερα είναι πίσω μας ή δεν τα έχουμε «συναντήσει» ακόμη», υποστηρίζει στο Bloomberg, ο κ. Claudio Meiger, διαχειριστής κεφαλαίων 100 εκατ. δολαρίων στην ελβετική Bank CIC Schweiz.

Πτώση 0,6% για τον ευρύτερο ευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, ο οποίος «μηδένισε» πλήρως τα αρχικά του κέρδη τα οποία έφθασαν έως και 1%. Απώλειες 0,58% για τον DAX 30 ο οποίος κινείται στο επίπεδο των 4.246 μονάδων, ενώ 0,31% υποχωρεί ο FTSE 100 στις 4.065 μονάδες. Πτώση 0,44% για CAC 40 στις 2.917 μονάδες.

Πτωτική κίνηση, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street, με μοναδικό «διασωθέντα» τον Nasdaq, ο οποίος καταγράφει έστω και οριακά κέρδη 0,1%. Αντίθετα πτώση 0,20% σημειώνει ο Dow Jones, ενώ κατά 0,29% χαμηλότερα κινείται ο S&P 500.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για την πορεία των επικείμενων πωλήσεων κατοικιών τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v