Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά η Ευρώπη-Σταθεροποίηση σε futures Wall

Σε τροχιά ανόδου παραμένουν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με στήριξη από μετοχές εταιρειών που ανακοίνωσαν ικανοποιητικά μεγέθη για το 2008, ενώ σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα futures της Wall Street.

Σε τροχιά ανόδου διατηρούνται οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, με παράγοντα στήριξης μετοχές επιχειρήσεων που είτε ανακοίνωσαν θετικά οικονομικά μεγέθη είτε –παρά την πτώση κερδών και εσόδων- διατήρησαν αμετάβλητα ή αύξησαν τα μερίσματα που παρέχουν.

Κέρδη 5,2% για τον τίτλο της Electrolux, καθώς ανακοίνωσε μικρότερες των αναμενόμενων ζημίες, ενώ 7,7% υψηλότερα κινείται ο τίτλος της βρετανικής Aviva, μετά από μεγέθη δ’ τριμήνου που ικανοποίησαν την αγορά.

Σε ανάλογη πορεία κινούνται οι τίτλοι των BHP Billiton και Alcatel-Lucent, με άνοδο της τάξης του 3,4% και 4,1% αντίστοιχα, ενώ στον αντίποδα σε κλοιό πιέσεων παραμένουν οι μετοχές των Roche και Munich Re, με απώλειες 8,6% και 2,5% αντίστοιχα.

Άνοδος 0,6% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, με τον πανευρωπαϊκό DJ Stoxx 600 να κινείται έως και 1,2% υψηλότερα. Στις 4.408 μονάδες ο DAX 30, με άνοδο 0,76%, ενώ κέρδη 0,41% σημειώνει ο FTSE 100 στις 4.181 μονάδες. Σταθερά υψηλότερα από το «ψυχολογικό όριο» των 3.000 μονάδων, ο CAC 40, ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 3.016 μονάδων, με άνοδο 1,15%.

Σταθεροποιητικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί οριακά 0,01% και τον Nasdaq να αποδυναμώνεται 0,12%. Οριακά κέρδη 0,07% για τον S&P 500.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, βάσει «μέτρησης» της ADP, αλλά και την πορεία του δείκτη υπηρεσιών ISM για τον ίδιο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v